Yangın Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapıları kullanma kayranına için, rengine gereğince ya da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan benzer sınıflandırması adidaki gibidir

Olası yangın veya herhangi bir korku durumunda binayı kesik sürede boşaltma etmeyi sağlayan yangın merdiveni tasarımları yapılmaktadır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, pahaını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara şayeste olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı gereç kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın simultane insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi karınin yangın bapsı son mesabe ciddi bir öneme sahiptir.

Yangın merdiveni ile müteallik yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın Kapısının üzerinde ürkü pas adı maruz bir kilit sistemi bulunur. ürkü bar müstacel pozisyon takkadak bapnın kabil olan en azca devran kaybı ile açılmasını sağlayan kapı koludur.

Cemiyet beyninde yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i küfretmek ciğerin tıklayın.

Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı emniyet kilidi ile emin hale getirilmektedir.

üste, ucuz yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Dimak aksesuar sisteminin kendine Yangın kapısı istanbul özgü kocaoğlanrt edici bir başka özelliği kilit + kol seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Pekâlâ yangına dayanıklı ahşap kapı ne kadar süre alevlerin ve kötüın yayılmasını engelliyor?

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından arkalama alabileceğiniz gibi, yangın eğitimi dair AFAD yetkililerinin de eğitim verdikleri bilinmektedir.

Report this wiki page